tiistai 15. lokakuuta 2013

Kuinka monta on liikaa?

Niin villi ja vapaa kuin olenkin, viimeisen puolentoista vuoden olen joutunut miettimään monta kertaa, mikä on oikein ja mikä väärin. Missä menevät sinkkuelämän moraaliset rajat? Onko reilua ottaa yhteyttä ihastuneeseen mieheen, jos kuitenkin sisimmässään tietää, ettei jutusta lopulta tule sen vakavampaa? Ennen kaikkea: kuinka montaa miestä on kohtuullista tapailla samanaikaisesti?
 
Joku saattaisi sanoa, että ihan niin montaa kuin mieli tekee, ellei muusta ole sovittu eikä muuta ole annettu ymmärtää. Säännöllinenkään yökyläily ei ole millään tapaa sama asia kuin parisuhde tai seurustelu, eikä toisella ole mitään automaattista oikeutta vaatia sitoutumista, ellei toinen sellaista tahdo. Tällä logiikalla olen itsekin luovinut eteenpäin: en ole suostunut tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, että olen jonain sunnuntaina herännyt eri miehen vierestä kuin vielä lauantaina. Kuvioissa on saattanut olla viisikin nimeä saman kuukauden sisällä, enkä koe itseäni mitenkään huonommaksi ihmiseksi sen takia. Silti täytyy myöntää: kyllähän tämä joskus vähän mietityttää.
 
Olenko selityksen velkaa, jos kävelen kaupungilla käsi kädessä jonkun kanssa ja vastaan sattuukin aivan toinen treffikumppani? Mitä jos mies tapailee toistakin tyttöä eikä tällä ole aavistustakaan minusta? Entäpä jos tapailemani miehet ovat kavereita keskenään?

Viimeinen on juuri nyt täysin todellinen ja ajankohtainen ongelma. Sattuu nimittäin olemaan niin, että Sijoittaja ja Vakitapaus ovat keskenään varsin hyviä kavereita. Ystäviä oikeastaan, voisin kai sanoa. Molempien kanssa minulla on pitkä historia ja hyvä syy olettaa, että miehet ovat asiasta tietoisia. Kun Sijoittaja aivan ensimmäistä kertaa otti minut kainaloonsa ja tarjosi drinkin, Vakitapaus poistui baarista sanaakaan sanomatta. Sijoittajan tietämyksestä en ole varma, mutta tuntuu vaikealta uskoa, että Vakitapaus olisi salannut häneltä pitkän aikaa säännöllistä tapailua kanssani.

Itse asiassa Vakitapauksen luo päädyin ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun olimme kolmestaan viettämässä baari-iltaa: tanssimme pöydillä, pojat tarjosivat minulle vuorotellen drinkkejä, haaveilin lähteväni Sijoittajan matkaan. Yllättäen Vakitapaus olikin silti lopulta se, joka pyysi minut luokseen. Sen jälkeen molemmat ovat pyörineet kuvioissa enemmän ja vähemmän.

Molemmat ovat ilmaisseet, etteivät ole etsimässä mitään sen vakavampaa. Onko siis oikein viettää öitä kummankin kanssa? Vai voiko kaksikin olla liikaa?

Viime perjantain juhlissa paikalla oli myös Vakitapaus. En voinut olla huomaamatta, että siinä vaiheessa kun minulla alkoi taas juttu luistaa Sijoittajan kanssa, hän katseli suuntaamme ja lähti jossain välissä varsin yllättäen paikalta. Sattumaa? Ehkä. Silti mietin, onko kyse muustakin. Vakitapaus väitti, ettei ylläty mistään kuvioista, mutta tarkoittiko hän ihan tosiaan myös kuvioita oman ystävänsä kanssa?

Kovin pitkävihainen Vakitapaus ei ainakaan ole. Vielä lauantaina heräsin onnellisena Sijoittajan vierestä. Kaksi päivää myöhemmin Vakitapaus laittoi viestiä, pyysi katsomaan sarjoja, jäämään yöksi. Jäin.

Jännäksi jutun tekee myös, että me kolme olemme jälleen ensi viikonloppuna samoissa juhlissa. Kumman kanssa poistun, vai poistunko kummankaan? Se selvinnee sunnuntaihin mennessä.

Piiri pieni pyörii.


Kuva: We Heart It

PS. Joku lukija oli näemmä lisännyt blogini myös Bloglovin-palveluun. Voit nyt seurata blogia Bloglovinin kautta täältä!

2 kommenttia:

  1. Onko nämä jutut keksittyjä, vaikutat ihan hirveeltä lutkalta, kunnon kyläpano :)

    VastaaPoista
  2. Sinä taas vaikutat sovinistiselta trollilta. Näin ala-arvoisiin kommentteihin en katso olevani velvollinen vastaamaan – enkä oikeastaan edes julkaisemaan niitä. Kirjoitan blogiani rehellisesti ja aidosti, ja jokainen tekstejäni vähänkin ajatuksella läpi käynyt huomaa kyllä, etten ole mikään "kyläpano". Ihan tosissaan tässä ollaan liikkeellä – ei sillä, että tuomitsisin niitäkään, jotka hakevat ensisijaisesti seksiä. Ajatus siitä, että useammat seksikumppanit tekisivät naisesta jotenkin "huonomman" tai "ala-arvoisemman", on hämmentävän vanhanaikainen ja typerä.

    Toivottavasti en koskaan päädy deittailemaan kaltaistasi tyyppiä. Tällaisia kommentteja kirjoittelevan ihmisen mielessä on jotain pahasti vinksallaan.

    VastaaPoista