torstai 22. elokuuta 2013

Ihan tavalliset, ihanan tavalliset nettideittaajat


Kypsällä viiden kuukauden nettideittailukokemuksella uskaltaisin tiivistää vaikutelmani kahteen sanaan: yllättävän positiivinen.
Ensimmäiset odotukseni olivat ristiriitaiset. Kukaan tuttavistani ei ollut ainakaan myöntänyt kokeilleensa nettideittailua, eikä minulla ollut minkäänlaista käsitystä siitä, mitä kannattaisi odottaa. Naistenlehdissä kerrottiin, kuinka rakkaus syttyi ensimmäisestä viestistä. Keskustelupalstoilla varoiteltiin mielenvikaisista stalkkereista, jotka selvittävät osoitteen ja hiipivät yöllä ikkunan alle.


Päätin kuitenkin luottaa omaan arvostelukykyyni ja kertoa itsestäni paljon ja rehellisesti. Latasin helposti tunnistettavan kuvan, kirjoitin pitkän ja huolellisen tekstin, laitoin kriteeripalkit tarkasti kohdalleen. Viestejä alkoi tulla.

Ensimmäisinä päivinä muistelen saaneeni yhteydenottoja noin 80 tyypiltä. Olin varautunut varattuihin ukkomiehiin, ällöttäviin seksinvonkaajiin, yli-ikäisiin äijiin, pakkomielteisiin stalkkereihin ja yksinäisiin peräkammarinpoikiin. Sen sijaan sainkin yllättyä positiivisesti: viestien lähettäjät olivat mukavia, kohteliaita ja ystävällisiä miehiä, jotka mahtuivat ikärajaukseni sisälle ja vaikuttivat olevan sitä mitä väittivätkin. Okei, muutama oli turhan vanha minun makuuni ja yksi toivoi pelkkää yöseuraa, jotkut vaikuttivat hieman yksinkertaisilta ja muutama ei keksinyt mitään muuta sanottavaa kuin "moi, mitä kuuluu?" mutta silti: viestit olivatkin täysin asiallisia, viestien lähettäjät aivan tavallisen oloisia ihmisiä! Missä olivat ne röyhkeät, käytöstapoja vailla olevat häiriköt, joista olin niin paljon kuullut? En edelleenkään tiedä.

Järkyttynein olin tietysti siitä faktasta, että jo ensimmäisenä deittailupäivänäni sain yhteydenoton tyypiltä, joka oli aivan täsmälleen sitä, mitä hain. Kerron tapauksesta tarkemmin vielä myöhemmin, mutta lyhyesti sanoen: heti ensimmäinen viesti poikkesi päivänselvästi kaikista muista, ja muutamien pitkien viestien jälkeen päädyimme lopulta onnistuneille treffeille ja sen jälkeen useamman kuukauden tapailuun. Yhä edelleen ajattelen kyseistä henkilöä varsin suurella lämmöllä, vaikka jutusta ei lopulta sen enempää tullutkaan.

Ensimmäisten päivien jälkeen viestitulva alkoi hieman tyrehtyä, mutta sen jälkeenkin uusia yhteydenottoja on tullut tasaisena virtana noin parikymmentä viikossa. Suurin osa miehistä ei toki ole ollut juuri sitä mitä etsin, mutta yksikin riittäisi varsin hyvin - ja tähän mennessä olen ehtinyt todeta omin silmin, että nettideittipalvelut pitävät sisällään varsin varteenotettavia ehdokkaita!

Nettideittihistoriani lyhyesti: tällä hetkellä on käynyt treffeillä

seitsemän tyypin kanssa, joista
viiden kanssa useammankin kerran. Näistä
kolmen kanssa olemme edenneet pussailuasteelle,
kahden kanssa siitä eteenpäin ja
yhden kanssa pidempäänkin tapailuun.

Kahteen heistä olen ihastunut niin tosissani, että olisin omasta puolestani saattanut olla valmis vaikka vakituiseen suhteeseen.
Harmi tietysti, että he itse eivät sitten olleet aivan samalla kannalla.

Niinpä etsinnät jatkuvat. Tällä hetkellä en ole tosissani ihastunut kehenkään, mutta ainakin tiedän, että se aivan varmuudella on mahdollista.

Kaikki deittituttavani ovat olleet aivan sitä mitä ovat väittäneetkin olevansa. Kaikki ovat tulleet tapaamispaikalle ajoissa, kaikki ovat olleet ystävällisiä ja kohteliaita, ketään ei ole tehnyt mieli juosta saman tien karkuun. Kaikkien kanssa kipinät eivät toki ole saman tien sinkoilleet ja muutamilla treffeillä juttua on pitänyt vääntää vähän tikustakin - mutta sitten taas parin tyypin kanssa yhdet ovat vaihtuneet kolmiksi tai lyhyt juttuhetki venähtänyt neljäksi tunniksi heti ensimmäisillä treffeillä.

Toivoa on. :)


Kuva: We Heart It

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti