torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappuheila kiikarissa

Opiskelijaa kutsuvat kohta vappuhulinat, mutta sitä ennen ajattelin kirjoittaa vielä pienen tilannepäivityksen. Edellisen postauksen jälkeen aika on kulunut hurjan nopeasti ja mukavissa tunnelmissa: ohjelmassa on ollut töitä, vappuvalmistautumista ja pieni Saksan-reissu kavereideni kanssa. Aurinkolasit on kaivettu lipaston uumenista, döneriä popsittu ja haalareihin ommeltu pari merkkiä lisää. 

Erityisen iloiseksi minut on tehnyt se seikka, että puhelimeni on piipitellyt varsin ahkerasti. Toisin sanoen olemme pitäneet Lukiotutun kanssa edelleen yhteyttä. Päivittäin, voisin hyvinkin sanoa: harvassa ovat ne illat, jolloin en kuulisi, kuinka hänen päivänsä on mennyt tai saisi hyvän yön toivotuksia. Viestien sävy on edelleen varsin kepeä ja yleisluontoinen, mutta tässä tapauksessa väliä ei ehkä ole niinkään sillä, mitä juttelemme, kuin sillä, että ylipäätään juttelemme – ja paljon. 

Vaikka en aluksi ollut asiasta aivan varma, hiljalleen alkaa näyttää siltä, että jotain tässä tosiaan on meneillään. Eilen sain viestin, jota on vaikea tulkita mitenkään muutenkaan. Lukiotuttu tiedusteli viikonloppusuunnitelmistani ja kysäisi, tahtoisinko käydä teellä tai kävelyllä. Tahtoisinpa hyvinkin! Ja jos tämä ei ollut treffikutsu niin en tiedä, mikä sitten. 

Kaikella todennäköisyydellä näemme siis viikonlopun aikana, mutta luultavasti myös sitä ennen. Vappupäivänä pyörimme samassa paikassa piknikillä, ja Lukiotuttu varmisti jo etukäteen: "Varmaan näemme siellä?" Emmeköhän, jos minulta kysytään. 

Ilmassa on odotusta. Vappu on tietysti hauska juhla jo muutenkin, mutta voin helposti myöntää, että eniten odotan Lukiotutun näkemistä. Faktahan on, ettemme edelleenkään ole tavanneet kuin yhden kerran hänen eronsa jälkeen, ja vaikka tunnemme toisemme, emme silti vielä kovin syvällisesti. Jokin tunne sanoo, että tästä voisi oikeasti tulla jotakin, mutta mihinkään kovin konkreettiseen se ei vielä tässä vaiheessa perustu. Jännä nähdä, mitä loppuviikko tuo tullessaan. 



Hauskaa ja iloista vappua! Ja mitä vappuheiloihin tulee – olkoon onni myötä itse kullakin!

CC-kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti