keskiviikko 18. helmikuuta 2015

NAU – uusi Tinder, muttei mitään sinne päinkään

Jotain uutta auringon alla! Alkuviikosta korviini kantautui huhuja uudesta mobiilisovelluksesta, joka herätti ainakin itsessäni saman tien mielenkiinnon. Helsingissä ja Kööpenhaminassa päämajaansa pitävä NAU tarjoaa täydellisen vastauksen tällekin sinkkutytölle tuttuun kysymykseen: "Mitä tekisin illalla?"

Idea on lyhyesti tämä: seuraa ja puuhaa vailla oleva henkilö voi luoda tapahtuman, jonka lähistöllä olevat ihmiset näkevät ja johon he voivat osallistua mukaan. Sama toisin päin: tekemistä etsivä voi myös selata edessä olevia tapaamisia ja ilmoittautua, jos suunnitelma ja paikka kuulostavat houkuttelevalta. Yhdet huurteiset olutpubissa? Seuraa lenkkipolulle? Kaveriksi kahvilaan? Kaikki käy! Tapahtumalle asetetaan alkamisajankohta, johon mennessä mukaan ehtii liittyä.

Tapahtuman tekijä voi itse määritellä, jakaako tapahtuman vain sovellusta käyttäville tuttavilleen vai julkisesti ja avoimesti kaikille halukkaille.  Näin ollen NAUta voi käyttää näppäränä keinona järjestää spontaaneja kahvitteluja tai lounaita kavereiden kanssa. Yhtä lailla sillä voi tutustua myös täysin uusiin ihmisiin. 

Miksi puhun otsikossani Tinderistä? Selvää on, että tämän sovelluksen ainoa ja ensisijainen tarkoitus ei välttämättä ole deittailu: sokkotapaamisia ei ainakaan tässä vaiheessa voi laittaa koskemaan vain tietynlaisia ihmisiä, joten julkisiin miitteihin voi tulla mukaan kuka vain lähistöllä oleva. Siitä huolimatta näen sovelluksessa myös paljon tutustumispotentiaalia: kynnys uusien tyyppien tapaamiseen vaikuttaa matalalta, ja pienessä porukassa juttu saattaa luistaa paljon luontevammin kuin kahdenkeskisillä treffeillä. Jos kipinöitä ei kenenkään kanssa olekaan, onpahan saanut lounasseuraa tai mukavan kahvitteluhetken. 

Tinderiä ja NAUta yhdistää myös tietynlainen mutkattomuus: ei liikaa kommervenkkejä vaan simppeli käyttöliittymä, joka johtaa tuloksiin (eli matcheihin tai miitteihin) varsin nopeasti, vain muutamalla klikkauksella. Siinä missä Tinder on madaltanut kynnystä nettideittailuun, NAUlla on uskoakseni potentiaalia madaltaa kynnystä tavata täysin uusia ihmisiä. En näe lainkaan pahana asiana. 




Tässä vaiheessa NAU on vasta aivan alkumetreillään, joten käyttäjäkunta on vielä pieni. Tapaamisia on kuitenkin jo järjestetty aivan onnistuneesti, enkä näe mitään syytä, miksi sovellus ei lähtisi leviämään suuremmankin yleisön suosioon. Uusia ihmisiä! Spontaaneja tapaamisia! Ja tietysti näppärä keino tavoittaa kaveritkin. 

En ole itse osallistunut vielä mihinkään NAU-aktiviteettiin, joten tässä vaiheessa en osaa kommentoida käytännön toteutusta sen tarkemmin. Käsittääkseni osallistujien kesken on kuitenkin käytössä jonkinlainen chat-mahdollisuus, jonka avulla on mahdollista keskustella tapaamisen tarkemmista yksityiskohdista. Tähän minun pitää vielä perehtyä paremmin. Lisäksi minua kiinnostaisi tietää, voiko tapahtuman järjestäjä tosiaan vaikuttaa osallistujiin tai edes heidän lukumääräänsä millään lailla. Vielä sovelluksen alkuvaiheessa avoin osallistuminen saattaa toimia, mutta entäpä jos suosio kasvaa ja kahveille haluaakin yhtäkkiä osallistua 20 ihmistä? Ainakin tähän toivon jonkinlaista vaikutusmahdollisuutta – ellei nyt niin ainakin tulevaisuudessa.

Joka tapauksessa ajatus kuulostaa hyvältä, ja olen sovelluksesta totta puhuen aika innoissani. Saattaapa hyvinkin olla, että järjestän joku päivä tapaamisen itsekin. Rennolla mielellä, ilman sen suurempia tavoitteita. Aina kiva tavata uusia tyyppejä, ja jos juttu luistaisi jonkun kanssa erityisen hyvin niin sehän olisi pelkkää plussaa!

2 kommenttia:

  1. Oho tässähän ihan pysyy ajan hermolla kun seuraa sun blogia! Toi kuulostaa kyllä hauskalta! Varsinkin jos menee vaikka uudelle paikkakunalle töihin / opiskelee, niin toi on hyvä keino tavata uusia tyyppejä. Tinderissä ei toki oo mitään vikaa, mutta sieltä löytyy vaan miehiä. Tuolta vois löytyä joku kenen kanssa puida niitä :)

    VastaaPoista
  2. Hahaa, hyvä jos niin! Ja kyllä, luulisin että tuo vois olla ihan hyvä keino tavata myös ylipäätään uusia ihmisiä – ainakin jos homma oikeasti lähtee kunnolla käyntiin. Vielä tässä vaiheessa sovellus on alussaan ja kaipaa varmasti monenlaisia fiksailuja, mutta toivottavasti ajatus lähtee itämään! :)

    VastaaPoista