perjantai 21. helmikuuta 2014

Nettideittailusta yhteiseen arkeen

En vieläkään aivan ymmärrä, miten kaikki on käynyt niin kovin äkkiä. Vielä pari kuukautta sitten olin sitä mieltä, että suhdekuviot eivät näytä mitään edistymisen merkkejä. Samat vanhat nimet pyörivät ympyrää. Perjantaina en voinut koskaan olla varma, kenen vierestä viikonlopun aikana heräisin, mutta yksinkään en halunnut olla. Olin mustasukkainen miehistä, joista en edes ollut tosissani kiinnostunut, ja roikuin ihmisissä, joiden kanssa yhteistä tulevaisuutta ei alun alkaenkaan ollut näkyvissä. Turhautti, harmitti. 

Tajusin kai lopulta, että mikään ei muutu, ellen itse tee jotain. Aktivoiduin entistä tarmokkaammin nettideittailussa.

Se kannatti.

Tapasin Opettajan. Ensimmäiset treffit jännittivät, mutta juttua tuli, eikä se loppunut seuraavalla tapaamisella, ei sitä seuraavallakaan. Ajatukset ja arvot osuivat alusta lähtien niin luontevasti yhteen, etten oikeastaan edes tajunnut ihmetellä asiaa sen suuremmin, vaikka syytä olisi ollut. Yhdessäolo oli helppoa, hämmentävän helppoa. Opettaja jäi yöksi jo toisten treffien jälkeen, eikä se tuntunut ollenkaan kummalliselta. Aamulla heräsin onnellisempana kuin pitkään aikaan.

Nyt, reilun kuukauden jälkeen, tilanne on se, että tapaamme lähes päivittäin. Olemme viettäneet iltoja elokuvia katsellen, pitsaa ja tortilloita tehden, Opettajan oman saunan löylyistä nauttien. Yhtenä iltana kävimme uimassa, toisena pelaamassa pingistä. Ihan tavallista, arkista yhdessäoloa - jotain sellaista, mitä satunnaisten jatkoseuralaisten kanssa ei pahemmin harrasteta. Tätä olen kaivannut.

Netti on oman kokemukseni mukaan erinomaisen hyvä paikka tavata ihmisiä, mutta yksi miinus siihen liittyy: nettideittiin ei tutustu "normaalissa" sosiaalisessa ympäristössä, ei kavereiden tai tuttavien seurassa. Tämä on siitä tärkeä pointti, että moni ihminen käyttäytyy ehkä tiedostamattaankin eri tavoin kahden kesken kuin suuremmassa seurassa. Ainakaan itselleni parisuhde ei kuitenkaan merkitse ainoastaan parisuhdetta: siihen ovat väistämättä sidoksissa myös perheet, ystäväpiirit ja muut sosiaaliset ympyrät. Siksi onkin mukavaa, että olemme aivan hiljattain päässeet näkemään myös tätä puolta toistemme elämästä.

Ystävänpäivänä otin Opettajan mukaan opiskelijabileisiin ja esittelin kavereilleni. Pari iltaa sitten kävimme puolestaan hänen ystäväpariskuntansa kanssa yksillä, tai oikeastaan kolmilla, niin mukavasti ilta sujui.

Kun jäin hetkeksi kahdestaan ystäväpariskunnan miehen kanssa, alkoi heti kysely: mitä mieltä olen Opettajasta? Hämmennyin ja vastailin ympäripyöreitä, mutta samalla olin hyvilläni. Kaveri tiesi jo valmiiksi esimerkiksi sen, milloin olimme tavanneet - minusta on siis puhuttu! Ystäväpariskunta viittasi meihin useammankin kerran parina, emmekä korjanneet käsitystä.

Ei tämä tietysti vieläkään mitenkään virallista ole. Facebook-statukseni on edelleen sinkku. Emme ole puhuneet suhteen tulevaisuudesta emmekä oikeastaan tunnustaneet tunteitakaan vielä sen suuremmin. Tällä hetkellä en silti näe yhtäkään syytä, miksi tästä ei voisi tulla jotain vakavampaakin.

Viimeisen kuukauden sisällä olen herännyt yhden ja ainoan miehen vierestä. Olo on koko ajan kummallisen tyytyväinen: en ole levoton, en kaipaa mitään muuta. Opettaja on hauska, älykäs, kypsä mutta silti juuri oikealla tavalla hassutteleva mies. Aika komeakin ainakin omiin silmiini, ja vaikka lihakset eivät koskaan ole olleet minulle mikään ykkösprioriteetti, eipä salilla käymisestä kai haittaakaan ole. Elämä on tasapainossa, asuntolaina ja auto hankittu, työkuviot vakaat hamaan tulevaisuuteen saakka. Ensimmäistä kertaa ties kuinka pitkään aikaan voin rehellisesti sanoa: siinä on mies, jonka kanssa voisin suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Perheenisämatskua, mikä tässä tapauksessa on vain ja ainoastaan positiivinen määritelmä.

Olen tainnut tehdä aika hyvän löydön, vaikka itse sanonkin. Nyt pitää vain toivoa, että toisen osapuolen ajatukset pysyvät samoina.



Sen ainakin tiedän, että kylpyhuoneeni kaappiin on ilmestynyt toinenkin hammasharja. 

4 kommenttia:

  1. Heippa, kiva kun päivittelit pitkästä aikaa kuulumisia. :) Mistä palvelusta muuten bongasit Opettajan, Suomi24:sta vai OkCupidista? Pohdin, oliko OkCupidin vinkkauksesta hyötyä. ^^ Itse löysin OkCupidin aikanaan sen blogin kautta, josta poimitkin aiemmin tilastoja nettideittailusta. :)

    VastaaPoista
  2. Vähän hiljaiseksi on tahtonut jäädä tämä blogi, kun varsinainen nettideittailu ja uusiin ihmisiin tutustuminen on ymmärrettävistä syistä jäänyt vähemmälle. :) Mielelläni kirjoittaisin useamminkin, mutta valitettavasti ainakin alkuperäisestä aihepiiristä en juuri nyt saa kauhean paljon uutta tekstiä aikaiseksi. Yritän kuitenkin pitää lukijat suurin piirtein ajan tasalla siitä missä mennään!

    Opettajan bongasin lopulta vanhasta tutusta Suomi24:stä, mutta OkCupidin kauttakin ehdin treffeillä käydä, kiitos vielä vinkistä! Ihan yhtä hyvin sopiva mies olisi sitäkin kautta voinut löytyä, mukavaa ja samanhenkistä porukkaa tuntui sielläkin liikkuvan. :) Sinänsä yllättävää, miten vähän OkCupidista yleensä puhutaan! Minäkin ehdin nettideittailla melkein puoli vuotta ennen kuin edes kuulin koko paikasta, ja ilman blogia paljon kauemminkin olisi varmasti mennyt!

    VastaaPoista
  3. Ihania uutisia! Joskus sen vain tietää, kun lopulta osuu kohdalle.

    VastaaPoista
  4. Näinhän se on - tässä tapauksessa taisin jo ennen ensimmäisiä treffejä uumoilla, että ennakkofiilikseni ovat jostain syystä aivan erityisen positiiviset. :)

    VastaaPoista